În cele din urmă soare: Sfaturi pentru bugetul de vacanță și asigurare de călătorie
|
Timp de citire: aprox. 5 minute
- Nu există o singură asigurare de călătorie. Îți prezentam cele mai importante trei asigurari de calatorie in acest articol.
- Vacanțele pot fi scumpe: În Europa, costurile de călătorie în 2020 au fost în jur de 98 de euro pe zi de vacanță.
- Un jurnal de călătorie cu bugete și limite te poate ajuta să îți ții finanțele sub control în vacanță.
- Avem 5 sfaturi pentru tine pentru a economisi bani reali în bugetul de vacanță.
Nu contează dacă suntem doar cu rucsacul prin Thailanda sau stăm într-un hotel all-inclusive în Tunisia. Dacă ne îmbolnăvim cu puțin timp înainte de vacanță sau avem obiecte furate din camera noastră de hotel, este logic să avem asigurare. În acest fel ne putem proteja de consecințele financiare - și poți merge în vacanță fără griji.
Ești mereu surprins după o călătorie cum soldul tău bancar s-ar putea micșora atât de mult? Desigur, ne place să ne tratăm atunci când călătorim. Și acesta este lucrul corect de făcut. Cu toate acestea, avem sfaturi pentru tine despre cum să ții evidența finanțelor în timp ce ești în vacanță - fără a-ți ataca prea mult contul.
Asigurare de călătorie: Ce trebuie să știți
Nu există nici un astfel de lucru ca o poliță de asigurare de călătorie. Dar există unele asigurări care pot fi scoase ca parte a unei călătorii. Fie asigurarile pot fi incheiate pentru o anumita perioada de timp, fie pentru o singura calatorie. Cele mai frecvente asigurări de călătorie sunt asigurarea de sănătate de călătorie, asigurarea de anulare a călătoriei și asigurarea bagajelor.
Sfatul nostru: Înainte de a încheia o nouă asigurare, ar trebui să verificați dacă sunteți deja acoperit de contractele în curs sau, de exemplu, de cardul de credit.
Asigurăre de sănătate în străinătate
În Uniunea Europeană și în alte țări, se aplică asigurarea noastră obligatorie de sănătate. Dacă călătorești în alte țări și dorești să fii acoperit într-o măsură mai mare, poți încheia o asigurare de sănătate în străinătate.
Să presupunem că ai un accident de schi la munte. Apoi, trebuie să fii luat cu elicopterul, care zboară până la spitalul local. După ceva timp, trebuie să fii transportat înapoi în orașul natal. În acest caz, nu există o asigurare legală. Tocmai într-un astfel de caz, o asigurare internațională de sănătate are sens. În plus, în afara UE auto-plătim în majoritatea țărilor, iar costurile tratamentului nu sunt acoperite. Costurile medicale sunt deosebit de ridicate în SUA, de exemplu.
Asigurarea internațională de sănătate poate fi contractată flexibil. Se poate aplica pentru anumite zile de călătorie, în termen de un an sau pentru călătorii mai lungi în străinătate, cum ar fi munca și călătoriile, sau o călătorie în jurul lumii. În general, în asigurare sunt incluse următoarele măsuri: Asistență medicală și tratament medical pentru boli acute sau accidente, tratament la domiciliu, medicamente, pansamente și remedii, precum și transport medical necesar.
Asigurare de anulare a călătoriei
Primești o ofertă de muncă, dar ți-ai rezervat deja o vacanță pentru a-ți începe noul loc de muncă? Păcat! Dacă nu ai asigurare de anulare a călătoriei, vei fi blocat cu costurile. Sau trebuie să te coordonezi cu noul tău angajator.
Asigurarea de anulare a călătoriei rambursează costurile de călătorie numai dacă anularea are loc înainte de începerea vacanței. Motivul anulării trebuie să fie neașteptat și trebuie să fie, de asemenea, enumerate în condițiile de asigurare.
Dar în ce cazuri sunteți de fapt asigurat? Preluarea unui nou loc de muncă în mod neașteptat este unul dintre motive, dar trebuie să fi fost înregistrat ca șomer în momentul rezervării călătoriei. O leziune sau o boală gravă, precum și sarcina pot fi alte motive pentru care o călătorie nu poate fi luată.
Motivele anulării variază în funcție de asigurare. Prin urmare, ar trebui să arunci o privire atentă la ele. În plus, toate persoanele care doresc să meargă în călătorie ar trebui să fie enumerate în polița de asigurare. Acestea sunt așa-numitele persoane cu risc.
Asigurarea bagajelor
La aeroport, discuți animat cu prietenii despre planurile de vacanță. Valiza ta a fost doar în picioare lângă tine și dintr-o dată nu mai este. O jumătate de oră mai târziu îți dai seama că valiza ți-a fost furată. În valiză erau adidași scumpi și ți-ai împachetat și laptopul. Și acum? Cum ți se rambursează totul? Cu asigurare pentru bagaje.
Această asigurare îți protejează bagajele împotriva pierderii, distrugerii sau deteriorării pe întreaga perioadă a călătoriei. Asigurarea bagajelor poate fi încheiată săptămânal, lunar sau anual.
Te rugăm să reții: Contractul definește valorile maxime până la care bagajul dumneavoastră personal este acoperit. Aceasta include, de asemenea, camere video, bijuterii sau echipamente sportive, cum ar fi snowboard-uri sau biciclete de munte.
Cu rucsacul în spate sau hotel de lux: Cât costă o vacanță?
Vacanță pe balcon? E bună și ea, dar din când în când ar trebui să ne tratăm cu o adevărată despărțire de casă. O persoană este atrasă de munți pentru un tur cu bicicleta de munte și alta la Barcelona pentru un city break sau la Ibiza la mare. Fiecare are propria idee personală despre o vacanță perfectă. Dar poate fi destul de scump.
La ce costuri ar trebui să ne așteptăm într-o călătorie? În primul rând, ar trebui să fim conștienți de nevoile noastre. Gama de prețuri de la un camping la un hotel de 5 stele este foarte largă. Austria, Capul Verde sau Africa de Sud: durata călătoriei face, de asemenea, o diferență atunci când se finanțează o călătorie.
În Europa, costurile de deplasare în 2020 au fost în jur de 98 de euro pe zi de vacanță. Un sfat pentru toți cei care vor să plătească mai puțin în străinătate: În Europa, putem lua cele mai ieftine vacanțe de până acum în Polonia, Croația sau Austria, de exemplu.
Cum să-ți ții finanțele sub control în vacanță
Când mergem în vacanță, vrem să încercăm cele mai bune restaurante, să mergem în excursii aventuroase și să luăm suveniruri unice. O călătorie de două sau trei săptămâni poate costa o mulțime de bani.
Cum îți gestionezi bugetul de vacanță? Chiar dacă sună de modă veche, cel mai bun mod este să ții un jurnal de călătorie cu bugete și limite. Poți face acest lucru în mod tradițional cu hârtie și stilou sau poți utiliza o aplicație pentru a urmări totul. Acum există multe aplicații care îți permit să îți gestionezi finanțele și să împarți bugetele între mai multe persoane.
Sfatul nostru: Poți seta limite zilnice sau săptămânale exacte pentru cardul de credit înainte de a pleca în vacanță. În acest fel, cu greu poți greși cu bugetul pe care ți l-ai propus.
Off la mare! Și geanta de plajă, inclusiv telefoanele mobile și portofelele, stau nepăzite pe plajă. Știm cu toții situația - vacanțele în străinătate ne fac întotdeauna puțin mai lipsiți de griji. În astfel de momente de nepăsare, se poate întâmpla rapid ca ceva să fie furat. Este mai bine să cerem altor persoane să se uite la lucrurile noastre sau să le lasăm în camera de hotel. Când ești afară și despre în oraș, lucrurile tale sunt de obicei în siguranță într-o pungă aproape de piept.
Dacă ceva este furat, primul lucru pe care ar trebui să-l faci este să îți blochezi cardurile. Pentru multe carduri de credit, există un număr de blocare la nivel mondial: 116 116. Numărul este disponibil non-stop. Pentru cardurile CE, există, de asemenea, un număr central de blocare: 0049 1805021021.
5 sfaturi despre cum să economisești din bugetul tău de călătorie
Descoperă lumea și pur și simplu lăsă-ți mintea să rătăcească. Când călătorim, nu vrem să ne lăsăm finanțele să ne strice starea de spirit. De aceea, îți oferim cinci sfaturi practice despre cum poți economisi bani atunci când călătorești.
- Rezervare: Ar trebui să utilizezi întotdeauna motoare de căutare diferite atunci când cauți o vacanță. Timpii de rezervare neconvenționali și rezervarea cu mult timp în avans pot fi, de asemenea, un avantaj. Rezervarea inteligentă online este motto-ul.
- Extrasezon: Dacă ești flexibil în timpul de călătorie, zborurile și hotelurile sunt mult mai ieftine. De exemplu, poți căuta luni de călătorie ieftine pe numeroase portaluri de zbor.
- Cursul de schimb: La bancomate, nu ar trebui să ai banii convertiți în euro, ci în moneda locală. Cursul de schimb la atm-uri este adesea drastic mai rău. În restaurante, de asemenea, ar trebui să plătești întotdeauna în moneda țării.
- Mâncarea: Mâncarea locală este foarte gustoasă și, în cele mai multe cazuri, mult mai ieftină decât prețurile restaurantelor turistice. Localnicii oferă întotdeauna sfaturi excelente pentru locurile alimentare locale.
- Închiriere mașină: Cel mai bine este să rezervi o mașină de închiriat înainte de călătorie. Preturile sunt mult mai scumpe la destinatia de vacanta in sine. Există multe portaluri de comparare disponibile pentru rezervare.